Vinden
Als jongetje kan ik me de verwondering nog herinneren van een aluminium buisje dat ik diagonaal door zaagde… een prachtig vloeiende ellips was het resultaat. De basis van een vorm en ingrepen daarin zijn me sinds die tijd blijven boeien. Lijnen en vlakken ontmoeten, doorsnijden elkaar, smelten samen tot een vorm: hard, zacht, scherp? Eigenlijk is dat de basis van al mijn beelden. Hoe breng ik elementen samen tot een intrigerend geheel?

Zoeken
Mijn beelden zijn een zoektocht, een continue studie. Elke ontdekking die ik al spelend met vormen, volumes, lijnen en vlakken doe, inspireert weer tot nieuwe vormen, lijnen en vlakken. Ik bestudeer de vormen die mijn handen maken. Het is niet te stoppen, onomkeerbaar. Alles wat ik ontdek is de trigger voor een vervolg… een continu proces.

Materie
Ik werk voornamelijk in steen, een fascinerend materiaal. Steen is gestolde tijd, de eeuwigheid waarin het gevormd is voel je in je handen… Het heeft weerstand, is tijdrovend om te bewerken, zwaar, hard, ruw, sterk maar ook breekbaar en soms aaibaar. De mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal en vorm die ik erin vrijmaak dagen me uit. Als ze in balans zijn vormen een prachtig samenspel, dat je voor een eeuwigheid kunt bewaren. Ik houd ervan om ‘op het randje’ te werken van wat mogelijk is. Complexe vormen, tot het uiterste gaan in materiaal, vervaardiging en afwerking.

Om me heen
Mijn inspiratie haal ik uit de dingen om me heen; Het kan alles zijn; Een beweging, een gespannen lijn of vlak in een lichaam, een houding, een vorm uit de natuur. De beelden ontstaan al werkend, ik word naar binnen gezogen door pure vorm, eigenlijk altijd zonder betekenis. Lijnen en vlakken vloeien in elkaar over, doorsnijden elkaar, vormen gestolde bewegingen die voor een toeschouwer soms toch betekenis krijgen.

Toeschouwer
De vorm van mijn beelden zijn vaak gestolde bewegingen in een materiaal. Alle elementen van beleving zoals geometrie, textuur, licht, schaduw, volume, restruimte, gaan een relatie aan met de toeschouwers. Ik probeer hen te vangen met mijn vormen.